1 Ağustos 2009 Cumartesi

MoMA 2


MoMA







museum of modern art - mOma
fazla soze gerek yok. stefan sagmeister in tasarimlarinin orjinallerini gordum, yetmedi picassolari gordum, yetmedi marcel de schamps in eserlerini gordum, bonus olarakta andy warhol un islerini gordum. 200 kusur fotograf cektim. bir ara tekrar gitmeliyim.

29 Temmuz 2009 Çarşamba

bu sene de iyi yagmur yapti...


evet arkadaslar kafanizi 90 derece dik konuma getirmediginiz surece gokyuzunu goremediginiz manhattan da gok resmen yarildi bugun. gok yarildi ve yagmur yagdi. aaa ne guzel 10 dakka durdu diye i-house un catisinda soluk alip otede bir yere simsek cakmasi uzerine adrenalin tavan yapti ve gerisin geriye iceri kactik.
Daha yapicaklarim var. Bu kadar sene elektrik okuyup carpilmadim, bundan sonra simsek cakarak veya elektrik akimina kapilarak olmek gibi bi niyetim yok. haliyle i-house ta kilitli kaldik.
hava acarsa new york taki tabelalar hakkinda bir kac fotograf cekme niyetim gercege donusebilir. bu sayede nyc deki helvetica yogunugunu sizlerlede paylasicam. bu font sosyalizmin mi? yoksa kapitalizmin mi? devletin mi? modernizm inmi? kimin kimin ama kimin arastirmalarima devam edicem ve ugur dundar in travmatik etkisi altinda buyumus bir nesil olarak bunlari size belgelicem.

... (hincal uluc 3 noktasi)

istanbul dayken kendi kendime su soruyu sorardim "disaridan bakinca iett hareket amirine mi benziyorum?". cunku herkes bana otobus saati ve benzeri iett yle alakali sorulari yoneltirdi. $arkinin icine etmeleri yetmiyomus gibi sorulara devam ederlerdi.
-otobus kacta kalkicak?
-aksaraydan gecer mi?
tandansinda sorulara maruz kalinca insan ister istemez rahatsiz oluyor. $imdi bir sey degisti mi? hayir arkadasim. Su an nyc deyim ve inanin bir sey degismedi. esek kadar metro haritalariyla donatilmis ny subway ortamlarinda direkt aktarmayla ilgili sorulara maruz kaliyorum. Gecen gun soru sorduktan sonra karsima oturup cebinden e$$ek kadar tarak cikartip saclari tarayan latino abi ye selam ediyorum bu vesileyle. gulme tuttu sayesinde. 3 istasyon guldum. bu arada hakkatten mta calisiyor. mta working!

26 Temmuz 2009 Pazar

central park, yan gel yat


evet sayin seyirciler gunesin kendini gostermesiyle kendimizi cayira bayira attik. gonul isterdi mangal, alkol takilalim ama gel gor ki ny eyalet yasalari buna engel oldu. $aka bir yana bu sehirde temmuz ayinda $emsiye aldim ve iyikide almisim. akabinde pazar gunu kiyamet koptu. garip bir sekilde semsiye ziyan olmasin diye yagmur yagmasini istemek, veya yagmur yagdini gorunce iyiki semsiye almisim demek beni mutlu etti :)
Yagmur bahanesiyle bir kac gunde olsa yagmurlu gunlerin soundtrack i the cure le gune baslamak gayet eglenceli bir hal aldi. sonrasi mi? tabi ki ortacgil!
hava acar acmaz bossa novaya saldirdim. Sanirsam gunun birinde gitarda "ahanda bu neymis?", "bu nasil calinir?" diye tekrar calismalara baslarsam o muzik bossa nova olucak. Bir muzik bu kadar mi yangel yat uzerine kurulur. aklima arsen wenger in lafi geliyor ne zaman bossa nova dinlesem
"bir takimda asla birden fazla brezilyali bulundurma, cunku bu adamlar yangelip yatmayi cok seviyor"