17 Eylül 2009 Perşembe

yuruyorum



Evet sayin seyirciler yine cok cesitli konularla karsinizdayim. Madem islerim rast gitmiyo, hayatimdaki sacmaliklarda artis var, neden yuruyup biraz fotograf cekmiyorum dedim ve brooklyn in central park i olan prospect park a gittim. evimden 4-5 dakika uzakta olmasina ragmen tembelligin dibine vurup daha evel gitmemistim. Park tabi ki 10 numaraydi. Buranin en sevdigim olaylarindan biri olan park kulturu ve bunun hakkini veren insanlar. birde parkside tarafindan girince jamaica mahallesine yakinligindanmidir bilinmez girer girmez dumanli tutturgec kokusu burnumun direklerini sizlatti.
Bu adamlarin sehircilik anlayisinda buyuk yer tuttmakta park hayati sevgili okurlar. Cumhuriyetin ilk yillarinda Ataturk tarafindan Istanbul'a davet edilen Henri Prost tarafindan uygulanan prost plani sayesinde macka demokrasi parki da bu sekilde hizmet vermesi dusunulerek yapilmis. ama su an yok kongre merkezi ayagina doymak bilmeyenler icin cazibe merkezi olmus durumda ve Istanbullularin elinden alinmak istenmekte. Lakin soyleyecek bir sey yok.



Neyse biraz mizahi olucak ama Amerika nin kanayan yarasi aslinda saglik sistemi falan degil. bu cesme ne lan? nasil bir dizayn? yokmu soyle adam gibi sadirvan modeli bir sebil yaptiricak bir hayirsever isadami hasidic yahudi. Yaptirin arkadasim adam gibi su icsin millet. Arkadas ne zaman su icmeye calissam agzim yuzum her tarafim su icinde kaliyo cocuk gibi. Hayir icmesini de bilirim ama olmuyor. iett otobus penceresini animsatan acilmayan pencere sistemi ve zencilerin kemer ihtiyacinada baska bir yazida deginicegim.

****

Sinirlerim biraz bozuk yuruyorum. Bir yandan da sanki dert tasa yokmus gibi acaba mac kac kac diye dusunuyorum. hani hayati klip tadinda yasamak vardir ya, hah! iste o mode on konumunda. oyle bir hali ruhiye anlayin iste. karsidan babam yasinda bir adam geliyo tip olarak turk e benzemiyor. ama uzerinde galatasaray esofman ustu var. kirmizinin en guzel gozuktugu forma kanimca(2 sene evelki) her neyse hic teredut etmeden yanina gidip mac kac kac diyorum. en son 3-1 di diyor. bende izlemeye gidiyorum suraya arkadasin ofise gel sende diyor. Ok diyip beraber yuruyoruz yolda mac muhabbeti yaparak. sonra mac bitmis ve dagilan turkleri goruyorum "3-1 abi 3-1" diyolar. rahat nefes aliyorum. Iste galatasarayli olmak boyle birsey...