14 Ekim 2009 Çarşamba

east village


Evet sayin seyirciler 1 haftadan fazla zaman oldu bu sayfaya birseyler yazmayali ama guzel gelismeler var diyeyim siz anlayin. Biraz elestirel bir moddayim o yuzden dirdir edebilirim, kizmak yok. Yine sabah sabah yolda yururken Gozum sari kirmizi bir seye carpiyor ve kafami kaldiriyorum sanli galatasaray bayragini goruyorum. Ben bile oha diyorum gordugum manzara karsisinda. Alkislar sizin icin. Avenue C ve 7-8 street arasinda kendisini gormek mumkun.



Bu binayi ilk kez baska bir blog da gordum ve neresi acaba dedim acikcasi aramadim ama bir arka sokagimizdaymis bunuda ogrendim. dolasirken.


Ilginc bir yer su East Village, gecen doner yemek icin gittigim kebab garden daki doner ustasi Hispanicti. Hadi adamin derdi ekmek parasi da arkadas ismi carlos olan doner ustasi olur mu? oluyor malesef. Aldim yemegimi gectim bir koseye. Bu esnadda park edilmicek yere arabasini park eden ve iceride bagira bagira hikaye anlatan, nasilsa polis gelir ceza yazmadan hizli davranip arabayi cekerim diye dusunmus olucak ki pencerenin yanina oturmus bir amcada ortama dekor olarak katilmaktaydi. Yaratici Turk akli alkislar senin icin! Tabiki sonra polisi gorunce bir kosusu vardi ordada kahkalar benim icin ariva ariva ariva!

Tabiki burdaki arkadaslar bilir ama Turkiyedekiler bilmiyor. Benim ev arkadasim Rambo. Bildigin rambo. Her an camurdan cikicakmis gibi ortaliga bakis atiyo. Bir gun televizyona ok aticak diye odumuz patliyor ama caktirmiyoruz. Bu benzetmeler inandirici gelmediyse size bu adamin tv izlerken kalkip ormana gittigini ve 3 gun orda yasadigini ayrintilariyla bir ara
anlatirim. Neyse gecen eve geldigimde asagidaki manzarayla karsilastim. Su an evde sozde dekorasyon amacli 2 tane agac var. Oyle fidan falan degil Tema yok burda. Bildigin agaci tasimis eve ayi. Dekorasyon yapti akli sira. Kisacasi ev yagmur ormanina dondu, her an bir orangutan cikip bize kotu biseyler yapabilir sayin seyirciler.

Bugun cok doluyum, kusuyorum resmen ama sondan bir onceki elestirimde kopek besleyen homeless a geliyor. Acikcasi tipleri gorunce fotografini cekmek yemedi. ama zaten karnini doyuramadigin icin homelesssan birde neden kopek beslersin? Bu arada asagidaki fotografta east village den.

Ayrica telefonda soruyorlar sunu ozledin mi bunu ozledin mi diye. Arkadasim bir tek turkiyedeki matbaalari,baskicilari ozledim. Kazma Mazma ama telefon edip abi background a renk atiyorum baskida daha iyi cikar ya da abi su soyle baskiya giriyorum tadinda sorular soran baskicilar alemin 1 numarasi. Arkadas bu nedir boyle internetten calisan matbaa mi olur lan? Burnumun dibi degilki atlayayim bir subway e "haci nooldu bizim poster?" diye sorim. California neresi New York neresi tey tey. Kisacasi uyku yok sevgili okurlar. Zaten para da yoktu kadro tamamlandi.