19 Ocak 2010 Salı

ses yapmayin

evet sevgili blogdostlari gecen gun ust kattaki latino komsularim gece 5bucukta cok ses yapinca uykuda kacti ve sinirlenmedim garip bir sekilde. yatakta nasil bu kadar rahat adam oldugumu dusunup durdum. bu esnada ust kattaki arkadaslar ariva ariva diye odada dort donerken uykum iyice kacti. sabah ezani birazdan okunucakmis gibi geldi ama oda olmadi. belki de uykumun kactigini bu yuzden idrak edemeyip sinirlenmemis olabilirim.
neydi beni bu kadar rahat bir adam yapan? normalde olsa ariza cikartan her seyi kafasina takan ben gitmis yerine hosgoru abidesi baska bir ben gelmisti son bir kac aydir. hani aile aktivitelerinde kuduran cocuklara empati besleyen 50 yas ustu amcalar olur. favori laflari "cocuk onlar olucak o kadar" yada "apartmanda buyuyolar haklari bu az bile" gibisinden cumlelerdir. boyle bir ruh haline burundum diyebilirim ama sikayetci degilim acikcasi guzel ilginc birsey. ayrica bu tarz bir empati turkiyedeyken olsaydi su an turku kafe isletiyo olabilirdim.
bu rahatligi test etmek icin turkiyeye donup aile ortaminda zart diye osurmayi denemem lazim. "rahat adam", "genis adam", "amerikali olmus", "yabancilar gibi" bir takim tepkiler alirsam sasirmam.
neyse bu aralar metroda cok uyuya kalir oldum gecen gun sabahin altisinda coney island da uyanmis buldum kendimi. beni uyandiran gorevliye bir kere de operek uyandir demek istedim. yemedi. kadin beni dovebilecek kapasitedeydi. 13 istasyon geri gelmekte ustune cila oldu. konuyla ilgili i love coney island tshirtleri yaptim.
ayrica haiti ile ilgili bir kampanyaya afis yaparak katkida bulunmak gayet zewkli bir sey oldu benim icin. cunku 5 kurusum yok yardim yapabilecek. bu en iyi yoldu sanirsam.

neyse gencler benim uyumam lazim cunku gunde 5 saatten az uyursam kendimi kotu hissediyorum. evet hayvanim.
uslu durun, birseyleri ertelemeyin.

e.









1.kedi fotografina ihtiyacim vardi ve evdeki kediyi kullandim. arkadasi bu hale getirmek biraz zaman aldi tabi
2.bunu strand da gorup mutlu oldum. icini fazla kurcalamasamda turkce birseyler gormek zevkliydi.
3.coney island tshirtlerim
4.haiti isi