9 Eylül 2009 Çarşamba

2 bavul + laptop

Bu yazinin basligi new york taki bircok kisinin hayatinin ozeti belkide. Her an tasinabilecekmis gibi hazir olabilmek. 2 tane duzgun, buyuk hacimli bavulun ve wireless i olan bir dizustu bilgisayarin varsa tamamdir. Sorun yoktur. En buyuk sorun internetin kesilmesidir. Cunku internet kesilirse kendine yeni ev, is bulamazsin. Benim gibi bir internet bagimlisini bile sasirtan bir internet cilginligi var burda. Internet kesilince kendini ciplak gibi hissediyor insan, ordan "sen zaten ciplaktin internet ustune kesildi!" diyenleri duyar gibiyim. Yapmayalim boyle sakalar, zaten rafet el roman esprileri epey kizdiriyo...
Bu hissiyatla yasamak, biraz insani ne olucaksa olsun durumuna itiyor. Kisacasi is ariyorum sevgilir blog okurlarim. "Sevmek bize is oldu new york sokaklarinda" demek sanirsam ilk zamanlar icin gecerliydi. Artik bunun yerine "burasi new york 5 dakkada degisir butun isler" diyerek mazhar alanson'a selam ediyorum ve inanmak istiyorum.

********

Brazilyalilarla cok ortak noktamiz oldugunu dusunmekteyim (bossa ve samba haric). Imf, politika, protestolar, futbol. Gecen Pazar brazilian day in gerceklestigi 46th st. e dogru yol aldim. zaten 42th den itibaren artan sari yesil kiyafetli kalabalik saglam bir kalabaligin habercisiydi. Ve hakkatten kalabalikti. Bu kadar brezilyali nerden cikti diye sormadan edemedim kendikendime.
videolarin boyutlari cok buyuk oldugu icin bir ara yuklerim.
esen kalin